Sparta lijdt 1-3 thuisnederlaag in spannende Rotterdamse derby: ‘Eigenlijk waren we gewoon beter’

De wedstrijd bleef tot een kwartier voor het einde spannend, tot David Hancko voor Feyenoord de 1-3 maakte. Sparta kreeg vlak voor rust twee goede kansen om, na de mooie 1-1 gelijkmaker van Spartaan Michael Pinto, op voorsprong te komen. Na een snelle tegenaanval verzaakte Vito van Crooij, Feyenoord keeper Wellenreuther, te passeren. Even later miste Sparta een penalty en ging de ploeg teleurgesteld de kleedkamer in.

Veel Rotterdamse voetbal liefhebbers keken op zondag 2 april naar de derby tussen Sparta en Feyenoord in het Kasteel. Het is een belangrijke wedstrijd voor Rotterdam, dat met Feyenoord de mogelijke landskampioen in huis heeft, maar met Sparta misschien wel een tweede Rotterdamse avontuur in het Europees voetbal gaat meemaken. Beide clubs beleven een topseizoen.

Een Rotterdamse derby is altijd een spektakel. Normaliter gunnen beide clubs elkaar veel, maar zoals trouwe Sparta-supporter Hidde Aarsen voor de wedstrijd zegt: “Ik gun Feyenoord veel, behalve vandaag.” De Spangenaren staan momenteel op een comfortabele 6e plek in de Eredivisie en kijken omhoog naar plek 5. Bovendien viert de club dit weekend haar 135-jarig bestaan, wat de wedstrijd extra bijzonder maakt.