Speciaal carnavalsfeest voor mensen met een beperking

Het is aankomend weekend pas officieel carnaval, maar in buurthuis Irene in Bloemhof wordt het al groots gevierd. Carnavalsvereniging De Keilebijters nodigt mensen met een beperking uit om carnaval te vieren. En die bewijzen dat Rotterdammers heel goed zijn in carnavallen.
Het is een traditie van de carnavalsvereniging om de middag om te toveren tot een carnavalsfeest voor mensen met een beperking, aldus de voorzitter. “Eigenlijk leven we daarvoor. We gunnen de mensen een supermiddag waar ze lang naar uitkijken.”

Er naar uitkijken dat doen de bezoekers zeker. Silvano Former is maatschappelijk medewerker in de zorg en hij ziet hoe geliefd het feest is. “We gaan op zoek met de bewoners naar een outfit. Een paar dagen van te voren hangt hij al bij de bewoners over de klerenkast heen.”

Eric is één van de vele bezoekers van het evenement. Hij doet mee aan de playbackshow met het nummer ‘Liefde van de man’ van Ria Valk. Het kostuum van Erik is helemaal afgestemd om de tekst van het nummer. Hij heeft verschillende etenswaren uitgeprint en op zijn kleren geplakt. “Het betekent voor mij een beetje gekkigheid. Een beetje lol maken met de mensen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat