Speciaal driegangen kerstdiner voor eenzame bewoners Blijdorp

December is de maand van het jaar waarin de meeste mensen veel tijd met hun familie en vrienden doorbrengen. Toch is er ook een groep mensen die de feestdagen eenzaam en alleen doorbrengt. In Blijdorp bedacht het wijkteam daar een oplossing voor: een speciaal driegangen kerstdiner om eenzaamheid onder de bewoners te bestrijden.

De sfeer in de wijkwinkel in Blijdorp is gemoedelijk. “Ik vind het erg gezellig. Ik ben al iemand tegengekomen die ik eerder heb ontmoet bij een bijeenkomst”, vertelt een inwoner van het Emmahuis. Zij weet in ieder geval zeker dat als volgend jaar het kerstdiner weer georganiseerd wordt ze er weer bij is. “Op het menu staat hors-d’oeuvre als voorgerecht, het hoofdgerecht is stoofvlees van hert met aardappelpuree en gemengde groenten. Het nagerecht is een plakje cake gemarineerd in sinaasappellikeur, met bavarois, vers fruit en slagroom”, vertelt chefkok Arnold van der Zijden. Vijf dagen lang kookt hij voor zo’n 150 Blijdorpers het kerstdiner.

Het kerstdiner is een initiatief van de wijkraad. Samen met de huisartsen hebben zij mensen uitgenodigd van wie ze denken dat zij wel een gezellig kerstdiner kunnen gebruiken. “Op die manier proberen we om saamhorigheid onder mensen te krijgen. De mensen hier aan tafel kennen elkaar niet en wie weet wat voor contacten hier ontstaan”, vertelt organisator Fred de Jong. “Het woord saamhorigheid moet volgend jaar de leus zijn in Blijdorp, zodat we er met elkaar zo veel mogelijk van proberen te maken.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter