Speciaal straattheaterstuk ter viering van 95 jaar Pameijer in Rotterdam

Het is ruim 95 jaar geleden dat de Rotterdamse psychiater dokter Pameijer de ‘Rotterdamsche Vereniging ter behartiging van de Maatschappelijke Belangen van Zenuw- en Zielsziekten’ oprichtte. De basis van het huidige Pameijer. De zorginstelling vroeg aan Theater Babel Rotterdam een speciale jubileumvoorstelling te maken. Dinsdag 19 april was de eerste voorstelling om 13.00 uur aan het Eendrachtsplein.

Het doel van de voorstelling is om gesprekken tussen cliënten van Pameijer en inwoners van Rotterdam mogelijk te maken. Over wat het betekent om ergens te wonen en samen te leven. Theater Babel Rotterdam speelt de voorstelling Buren de komende weken op zes verschillende pleinen in de binnenstad van Rotterdam.

De voorstelling Buren speelt doorlopend tussen 13.00 en 14.30 uur en is vrij toegankelijk en wordt meerdere keren achter elkaar gespeeld. Aanstaande donderdag speelt de groep op het Stationsplein, vrijdag op het Grotekerkplein. Er vinden nog drie voorstellingen in mei plaats. Kijk voor meer informatie hier.