Speciale avond voor doven bij Pleinbioscoop

Eindelijk een avond waar doven zich niet hoeven aan te passen en de rollen zijn omgedraaid. Tijdens deze avond waren medewerkers van Deaf Ability Team aanwezig.

Deze doven en slechthorenden werken achter de kassa, bar en eetkraampjes. Zij werden ondersteund door een tolk. Doven en niet doven brachten zo een prachtige zomeravond door met de film Hail, Caesar!

Naast genieten van de film werd er ook gedanst met gebarentaal. Twee moedige tolken stonden boven op een container en beeldden de muziek uit met gebarentaal, zodat doven ook konden volgen waar het liedje over ging. Daarnaast was er een “speedmeet”. Hier konden doven en niet doven elkaar ontmoeten en meer van elkaar te weten komen. Zo vroeg een bezoeker zich af waarom doven anders klappen dan niet doven mensen. Doven doen hun handen namelijk boven hun hoofd als ze willen applaudisseren. Een van de doven legt uit dat ze dat doen, omdat dat visueel veel duidelijk is dan met je handen klappen voor je lichaam.

De Pleinbioscoop is deze zomer weer negentien avonden op het Museumpark. Bezoekers kunnen zelf hun stoeltje meenemen of er eentje huren voor 1,- euro. Al dertig jaar is deze openluchtbioscoop een begrip in Rotterdam. Het aanbod aan films is zeer divers. Van klassiekers als Casablanca en Blues Brothers tot Hail, Caesar!