Speeddaten op de vrijwilligersmarkt

Vorige week organiseerden een aantal verschillende organisaties voor de tweede keer een vrijwilligersmarkt. Wij gaan mee met Esther, die al vrijwilligster is, maar graag wil weten of er nog meer kansen voor haar liggen in de zorg!

‘’Ik ben in eerste instantie vrijwilliger geworden omdat ik al een tijdje werkloos was en iets terug wilde doen voor de maatschappij. Toen ben ik vrijwilligster geworden bij een zorginstelling’’, vertelt Esther Bonouvrie enthousiast. Ze is naar de vrijwilligersmarkt gekomen omdat ze nog wat uurtjes over heeft en eigenlijk graag nog wel meer vrijwilligerswerk zou willen doen!

Op de markt staan allerlei verschillende organisaties, zoals ASVR, Unie van Vrijwilligers, Lelie zorggroep en Even Buurten Rotterdam. waarmee je kunt ‘speeddaten’! Je kunt zo kort kennismaken met een hoop verschillende organisaties en kijken wat het beste bij je past. ‘’Iedereen is zo enthousiast’’, aldus Esther. ‘’Dat gevoel herken ik goed, omdat ik zelf natuurlijk ook vrijwilligster ben.’’

Volgens Angy Wong van Vrijwilligerswerk Rotterdam zijn er allerlei soorten vrijwilligers nodig. ‘’In de zorg hebben we bijvoorbeeld maatjes nodig die op pad willen gaan met eenzame ouderen. Maar we hebben ook mensen nodig die bijvoorbeeld willen helpen bij voetbaltrainingen of evenementen in de stad.’’

Esther gaat zowel letterlijk als figuurlijk met een tas vol informatie weer naar huis. ‘’Ik heb een aantal dingen gezien die me erg interessant leken. Thuis ga ik alles op mijn gemakje nog eens bekijken.’’ Voor haar was de vrijwilligersmarkt in ieder geval een groot succes.