Speelfabriek haalt crowdfunding-doel niet

De crowdfundingactie van de Speelfabriek heeft het doel van 20.000 euro niet gehaald. Ondanks dat de afgelopen periode de donaties binnen stroomde, is eigenaar Maarten Horstink blijven steken op 11.000 euro.

Dat betekent dat de Speelfabriek voorlopig aan de Bankwerkerstraat op Zuid blijft zitten. “We hebben besloten de verhuizing niet te doen. We komen 9000 euro tekort en dat is, in combinatie met de onzekerheid van corona in het najaar, toch een te groot risico” aldus Maarten.

Hard gewerkt
Een flinke domper, want de afgelopen weken stonden helemaal in het teken van de crowdfunding actie: “Het is echt hard werken geweest, en zeker niet voor niets: volgens mij hebben we echt veel meer bekendheid gekregen.” Wat de toekomst nu brengt voor de Speelfabriek is nog niet helemaal duidelijk, maar voorlopig blijven ze dus in ieder geval in het anti-kraak pand zitten.

“Het hangt af van de Feyenoord City plannen, daar wordt in september verder over vergaderd. Het zou kunnen dat er dan meer duidelijk wordt.” Maarten gaat niet bij de pakken neerzitten, ook de komende tijd kun je gewoon spelen in de Speelfabriek. “En nu hebben we weer tijd om andere dingen af te maken, zoals het aansluiten van de draaischijftelefoons en het installeren van de ‘flitskamer’.”

Bekijk hieronder de reportage die OPEN Rotterdam maakte bij de Speelfabriek