Speelgoedbus met kerstcadeaus maakt kinderen blij

Voor een op de vier Rotterdamse kinderen is het niet vanzelfsprekend om een speelgoedwinkel te bezoeken of  een kerstcadeautje te krijgen. Stichting Stem zonder Gezicht is er voor kinderen die in armoede opgroeien. Daarom liet de organisatie een bus door de stad rijden voor kerstcadeaus. Dit initiatief was een krachtenbundeling van DrivetoConnect, Het Gelukshuis, MiiSoHappy en stichting Steensoep. 

Onder het motto ‘delen is rijkdom’ wil oprichter Vanessa Umboh deze Kerst zoveel mogelijk kinderen van een cadeautje voorzien. De bedoeling is om geen onderscheid te maken tussen arm of rijk, waardoor de ‘onzichtbare’ kinderen niet worden overgeslagen. Deze komen vaak niet voor hun status uit, omdat er een taboe heerst op het onderwerp.

Rond de driehonderd kinderen uit Schiebroek, Delfshaven, het Afrikaanderplein en AZC school Beverwaard kregen gedoneerd speelgoed, zoals ballen, poppen, auto’s, knuffels, spelletjes en boeken.
Het speelgoed komt onder andere uit de Goedzakactie van een van de grootste supermarktketens in Nederland. Al het speelgoed is vervolgens gesorteerd, in de bus geladen en rondgebracht in de stad.

Umboh: “Voor mij is het heel belangrijk dat dit project een krachtenbundeling van vijf partijen is. Twaalf dagen van tevoren kwamen wij elkaar per toeval tegen en zijn we samen voor deze actie gaan staan.”

Het gaat Umboh aan het hart dat er steeds meer kinderen in armoede leven. Ze vindt het verschrikkelijk, verdrietig en onnodig dat deze kinderen op zoveel verschillende levensgebieden tekort gedaan wordt. “Ik hoop dat we mensen inspireren om meer betrokkenheid te tonen en meer samen op te trekken om een mooie samenleving te creëren die ons allen dient.”

Umboh hoopt deze bus vaker rond te kunnen rijden, maar zegt alles nog met eigen middelen te doen. Afgelopen juli heeft ze ook rondgereden, omdat ze vindt dat deze kinderen er niet alleen met kerst behoefte aan hebben.

De organisatie wil in de toekomst nog meer van zulke acties organiseren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat