Speelgoeduitleenpunt Charlois afgebrand

Op het Amelandseplein in Charlois is tijdens de jaarwisseling het speelgoeduitleenpunt afgebrand. De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld. “Waarschijnlijk is er vuurwerk in de container gegooid en anders is het puur vandalisme”, aldus Latif van Thuis op Straat (TOS). Op het plein werd op 31 december tot 22.00 uur toezicht gehouden. De brand is vermoedelijk daarna ontstaan.

Het speelgoeduitleenpunt is een belangrijke ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Na schooltijd komen kinderen en ouders er samen in de container waar het speelgoeduitleenpunt in is gevestigd. Kinderen kunnen speelgoed lenen, ouders gaan met elkaar in gesprek en organiseren activiteiten voor kinderen op het plein. Actieve buurtbewoners beheren vrijwillig het speelgoeduitleenpunt en zij hebben zich ook na de brand ingezet om puin te ruimen. Op 1 januari hebben zij een vuilcontainer geregeld en het afval opgeruimd.

De volgende stap voor de vrijwilligers en TOS is om een vervangende container te vinden, zodat daar het speelgoeduitleenpunt weer geopend kan worden. Ondertussen wordt door de vrijwilligers bekeken welke spullen gered kunnen worden en wordt er opgeroepen om speelgoed te doneren. Latif is optimistisch over de heropbouw van de ontmoetingsplek voor de wijk: “De buurtbewoners zetten zich geweldig in, wij slaan ons er wel doorheen”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter