Sport Film Festival Rotterdam 2017

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR), OPEN Rotterdam en CineCrowd, het Rotterdamse crowdfundingsplatform voor film, hebben de handen ineengeslagen om talentvolle filmmakers uit te dagen unieke films te maken die de zichtbaarheid van sport, sporters en sportbeleving verhogen. Er worden in Nederland weinig tot geen sportfilms en/of documentaires gemaakt. En dat is jammer, aangezien Nederland heel veel te bieden heeft op sportgebied.
Om de productie van dergelijke films te stimuleren hebben CineCrowd, OPEN Rotterdam en het SFFR vier filmplannen geselecteerd, die voor eind maart 2017 gerealiseerd moeten worden. Deze films zullen tijdens de openingsavond van de derde editie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam (6-8 april 2017) in première gaan. Ook zal deze avond de prijs voor de ‘Beste Film’ uitgedeeld worden door een vakkundige jury.
De vier geselecteerde filmmakers ontvangen €2500,- van OPEN Rotterdam en €1500,- van het VSBfonds onder de voorwaarde dat zij voor minimaal €4000,- crowdfunden via CineCrowd. De geselecteerde projecten zijn 4 x 1ZONE 5314Gewond Goud en No Road Left Behind. 

De tweede editie van het SFFR vindt plaats van 6 t/m 8 april 2017 in Cinerama Filmtheater. Het AD Sportfilmfestival Rotterdam wordt ook dit jaar georganiseerd door Rotterdam Topsport.