Sport Film Festival Rotterdam gaat dit jaar toch door

Het Sport Film Festival Rotterdam gaat op 27 en 28 oktober alsnog plaatsvinden in bioscoop LantarenVenster. Het evenement werd eerder gecanceld vanwege de corona-pandemie. “We zijn bijzonder trots op het feit dat het festival alsnog plaatsvindt”, vertelt Conrad Alleblas, directeur van het festival.

“Na de annulering in april hebben we met alle betrokkenen van het festival de schouders gezet onder een compacte versie van het Sport Film Festival Rotterdam”, vervolgt Alleblas. Zo zijn er tijdens het festival 18 films te zien, waaronder Oscar winnaar ‘Learning to Skateboard in a Warzone (if you’re a girl)’ van regisseuse Carol Dysinger. In de selectie ligt de nadruk op films van Nederlandse filmmakers aangevuld met prijswinnende internationale producties. Ook worden er acht awards uitgereikt waaronder de De Rotterdam Sport Film Award. “De toekenning van de awards is waardevol voor de filmmakers en geeft ze het podium dat zij verdienen”, aldus de directeur van het Sport Film Festival Rotterdam.

Het Sport Film Festival Rotterdam wordt georganiseerd door Stichting Sportfilm Promotie in samenwerking met publieke organisaties, private ondernemingen, professionals en vrijwilligers.

Foto: lantarenvenster.nl

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat