Sportarts Feyenoord Casper van Eijck zet zich in voor speciaal basisonderwijs

Hij is voormalig sportarts van Sparta Rotterdam en sinds 2009 die van Feyenoord, chirurg gespecialiseerd in agressieve aandoeningen aan de pancreas (alvleesklier) en met zijn stichting ‘Support Casper’ goed op weg om geld op te halen voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Een druk bestaan, maar Prof. Dr. Van Eijck vindt daarnaast de tijd om maatschappelijk actief te zijn. CSBO Bergkristal, een basisschool voor kinderen in het speciaal onderwijs in Rotterdam Noord, is de thuisbasis van een project dat met hulp van Van Eijck is opgezet: een “glazen huis” in de voormalige binnenplaats van het schoolgebouw. Dit is een speciaal lokaal waar praktijklessen worden gegeven. De timmerman, groenteboer of kok, alle beroepen komen voorbij. Elke donderdag heeft een van de klassen kookles.

Dit initiatief is tot stand gekomen met hulp van Casper, die de school hielp met de voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen. “Uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat dit project gerealiseerd heeft kunnen worden” voegt Casper toe.

Niet alleen Casper is over dit project te spreken. “Je merkt dat wanneer de kinderen in de praktijk bezig zijn het leren vanzelf gaat” zegt meester Ernst Kievit van combigroep 3/4/5. Ook de directeur van CSBO Bergkristal Jonathan de Heer heeft lovende woorden voor de inspanningen van Casper. “Ik omschrijf meneer Van Eijck als iemand die zeer maatschappelijk betrokken is. Het is iemand die ondanks zijn drukke baan toch tijd maakt voor, bijvoorbeeld, onze school. Dat is een keuze en dat zegt iets over de man.”

Na de kookworkshop pakt Casper zijn jas en slaat zijn sjaal om: “Zo, we gaan weer aan het werk”, en terwijl hij wegrijdt op zijn blauwe scooter blijft zijn gouden tip achter. Namelijk, de kern van het onderhouden van een druk leven, is prioriteiten stellen.