Sporten belangrijk voor Rotterdammers: ‘Investeer in je gezondheid voordat het te laat is’

Rotterdam is een van ongezondste steden in Nederland. Dus vraagt OPEN Rotterdam zich af hoe dat komt. Daarom gaan we de straat op met de vraag: hoe vaak sport jij?

Veel Rotterdammers fietsen en wandelen dagelijks. “Ik ben nu gepensioneerd maar ook toen ik werkte fietste ik naar mijn werk in Delft. Twintig kilometer heen en weer vijf dagen in de week. Dat is de reden waarom ik nog zo fit ben”, vertelt een 73-jarige Rotterdammer. Hij vindt sporten essentieel voor een goed leven. “Er is geen garantie dat je niks maar krijgt maar ik ben er zeker van dat je er een beter leven van krijgt. Je hoeft niet extreem te sporten maar fietsen en wandelen is al voldoende.’’ 

Naast een druk sociaal- en schoolleven, vinden ook de jongeren nog tijd om naar de sportschool te gaan. ‘’Ik ga altijd na school in de avond.’ Sommige jongeren maken er zelfs hun werk van: ‘’Ik werk in een sportschool dus ik kan sporten tijdens werk of erna.’’