Sportieve Rotterdammer voert dagelijks challenges uit voor doneeractie

De 36-jarige personal trainer Helder Martins uit Spangen voert dagelijks challenges uit om geld op te halen voor de ernstig zieke Elisah Binnewijzend (36). De personal trainer gaat sportieve uitdagingen aan om ervoor te zorgen dat de operatie van Elisah door kan gaan.

Helder Martins vindt als personal trainer het leven zonder beweging niet leuk, Toen hij het bericht kreeg dat een leeftijdsgenoot ernstig ziek is en niet kan bewegen, schrok hij zo dat hij besloot om geld in te zamelen zodat Elisah Binnewijzend geopereerd kan worden en ook weer kan bewegen. “Als ik niet zou kunnen bewegen zou ik nog liever dood gaan”, aldus de personal trainer.

Om Elisah te supporten kwam Helder met het idee om sportieve challenges te doen in ruil voor een donatie. Op de sociale media van Helder kunnen mensen hem een sportieve uitdaging geven, en in ruil voor een donatie zal Helder elke dag deze maand een challenge uitvoeren. Dit kan zijn: vijf minuten planken, wallsits, 3 kilometer hardlopen in tien minuten tijd etc. De challenges zullen vooral uitgevoerd worden in parken in Rotterdam. Elisah en Helder kenden elkaar niet voor dit project begon en Elisah is hem dan ook erg dankbaar.

Het geld dat Helder ophaalt, is voor de operatie die Elisah nodig heeft. Zij kampt met verschillende diagnoses als Dysautonomie, M.E en epilepsie. Ook heeft ze last van een nekhernia en een platgedrukte hersenstam. In Nederland is er nog niet veel bekend rond deze ziektes en daarom moet Elisah in Barcelona worden geopereerd. De operatie moet ervoor zorgen dat Elisah buiten levensgevaar komt. Voor de operatie is een bedrag van 101.000 euro nodig. Op dit moment is er een bedrag van 58.760,31 euro binnengehaald. Er is nog de tijd tot 31 augustus om het gewenste bedrag te behalen.

Wil je graag dat Helder een door jou bedachte challenge uitvoert en geld doneren aan Elisah ? Dat kan via deze link.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter