Sportschool schrijft te veel geld af van leden, sluit plotseling en lijkt nu verdwenen

Sanne Poot

Sportschool 010gym aan de Goudsesingel in het centrum lijkt met de noorderzon vertrokken. De sportschool die daar over meerdere huisnummers, verdeeld over twee verdiepingen, zat is helemaal leeggehaald. Bij leden als Renske en Jody blijkt de afgelopen tijd ook nog eens te veel geld afgeschreven: “Op meerdere dagen is er een afschrijving gedaan, ook onder verschillende namen. We hopen dat anderen hier ook letten, want nu kan je het nog terug laten storten door je bank.”

Een deel van de klanten van de sportschool zag vorige week een briefje hangen met de mededeling dat er op last van de ‘DMCR’ akoestische testen moesten worden gedaan en dat daarom de sportschool twee dagen dicht ging.

De DCMR (die waarschijnlijk bedoeld wordt op de briefjes) laat alleen weten van niks te weten. Wel zijn er op 15 januari 2020 eens in samenwerking met de eigenaar indicatieve metingen geweest in verband met meldingen van geluidsoverlast. Daarna zijn er volgens de DCMR nog drie klachten geweest over muziekgeluid. “Daar is een waarschuwingsbrief voor naar de sportschool gestuurd. Er zijn daarna geen nieuwe klachten meer ingediend. Er is verder ook geen contact meer geweest.” De voorlichter benadrukt dat het dus niet zo is dat de sportschool op last van de DCMR gesloten zou zijn. “En voor metingen hoeft een sportschool nooit leeg, juist niet.”

Extra afboekingen
Sportievelingen Renske en Jody vonden het verhaal rond de tijdelijke sluiting al wat vreemd. Maar toen ze ook nog eens zagen dat er extra afboekingen waren geweest besloten ze contact op te nemen met de sportschool. Die laat alleen niks meer weten. Wel heeft Renske nadat ze een reactie achterliet op de Instagram van de sportschool, meerdere berichten gekregen van mensen waarbij ook teveel geld is afgeschreven: “Zeker bij 40 mensen is dat het geval geweest. We proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken zodat mensen achter hun geld aan kunnen. Ook kijken we of we gezamenlijk een claim kunnen indienen, daar winnen we nu advies over in.”

Ze zijn niet de enige die voor de dichte deur van de sportschool staan. In een klein uurtje lopen er meerdere mensen voorbij die of nog van niks weten, of verhaal komen halen. Bij de meeste leden is te veel geld afgeschreven. Een vrouw die sport op een rittenkaart baalt: “Het is nu toch echt helemaal leeg. Ik had een kaart voor 90 euro gekocht en was pas drie keer geweest. Wat schofterig.”

De eigenaar van 010gym reageert niet op herhaaldelijke contactverzoeken van OPEN Rotterdam. De website en Facebookpagina van de sportschool zijn inmiddels offline. Mocht er uitleg komen over wat er nou precies is gebeurd, zal dit bericht worden aangepast.