Sportverenigingen in Pernis werken samen in de hoop op meer aanmeldingen

Sportverenigingen in Pernis hopen met ‘Pernis in beweging’ kinderen, jongeren en ouderen te motiveren om te gaan sporten. Het initiatief komt door het dalende aantal leden bij de verenigingen.

“Eens in de drie maanden komen de sportverenigingen bij elkaar om te overleggen. Zo kwamen we op het idee om na de lockdown, als alles weer mag, een dag te organiseren waarbij alle kinderen kennis kunnen maken met verschillende sporten. Met de hoop dat ze zich daar aanmelden”, aldus Diana Spruijt, voorzitter van vereniging Turnlust.

“Er komt natuurlijk meer bij kijken dan leden werven. We willen vandaag ook duidelijk maken dat er veel meer kan bij verenigingen dan wat mensen denken. Het sociale aspect speelt ook een grote rol”, geeft Fragette Jagt aan. Zij is verenigingsconsulent bij Rotterdam Sportsupport en werkzaam in Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg.

Tennisvereniging LTV Laatjes Kaai is het hardst getroffen door de coronamaatregelen. “We zijn veel leden verloren die een switch hebben gemaakt naar buitensporten als wandelen of fietsen. We hebben gelukkig wel het hoofd boven water kunnen houden”, vertelt voorzitter Jan van Kampen. “Er is nog genoeg jeugd in Pernis die niet aan sport doet, vandaar deze actie en vandaar dat wij als tennisvereniging de deuren hebben opengegooid”, voegt Jan toe.