Spot on Sciebrouck: alles wat Schiebroek speciaal maakt in 1 festival

Schiebroekers kunnen hun culturele hart weer ophalen met een nieuw festival in de wijk. Dit weekend werd de eerste editie van ‘Spot On Sciebrouck’ georganiseerd in pluktuin Natuurtalent. Een muzikaal festival, gesteund door buurtbewoners met een ode aan alles dat Schiebroek speciaal maakt.

Terwijl organisator Dennis Koster nog midden in zijn verhaal zit over de insteek van het festival, laat een overvliegend vliegtuig van zich horen. Met vliegveld Zestienhoven om de hoek, is dit geluid typisch iets van Schiebroek en dus onderdeel van het festival vertelt Dennis: “De vliegshow hebben we ook geregeld. Gedurende de hele dag komen er vliegtuigen over. We willen het typisch Schiebroek maken en daar hoort dit ook bij.”

Naast deze speciale vliegshow kan er ook lekker gegeten worden, bijvoorbeeld met een ijsje van IJssalon Koen. Deze ijssalon, gevestigd in het centrum van Schiebroek, serveert dit festival een bijzondere nostalgische smaak: “Speciaal vandaag hebben we Sunrise ijs, de oude limonadefabriek uit Schiebroek. Van die limonades hebben we een ijsje gemaakt.”

Het gratis, muzikale festival sloot zaterdagavond de eerste editie af met daverende optredens van Nederlandstalige hiphop-collectief Het Gezelschap en de krautrock-band Smudged.

Of een tweede, gratis editie gerealiseerd kan worden, is grotendeels afhankelijk van de financiële mogelijkheden die de gemeente Rotterdam biedt laat de organisatie weten. Het publiek was in ieder geval enthousiast over de nieuwe aanwinst die Spot on Sciebrouck voor de wijk is.

Foto’s: Eric Fecken