Spraakuhloos bestaat acht jaar: ‘Spoken word heeft mij hoop gegeven’

Feest! Spoken word-organisatie Spraakuhloos bestaat acht jaar. Rotterdam heeft een goede naam als het gaat om hiphop en spoken word en het succes van Spraakuhloos bewijst dat. In het Luxor Theater op vrijdag 30 september lieten zowel beginnende als gevestigde artiesten hun schrijftalenten horen en zien.

“De eerste keren dat we Spraakuhloos organiseerden in 2014 was het voor de gezelligheid en later merkten we dat er weinig podium was voor spoken word-artiesten. Toen gingen we focussen op het aanbieden van zo’n podium”, vertelt zakelijk directeur Garryl van Spraakuhloos. ‘‘Dat is binnen acht jaar gegroeid tot een succes en het zal alleen maar blijven groeien.”

In die acht jaar tijd heeft Spraakuhloos veel spoken word-artiesten zien komen en gaan. Een van de mensen die vanaf het begin is blijven hangen, is Chery Salinas. “Toen ik naar het eerste event kwam in 2014 voelde ik me meteen thuis. Ik kwam erachter wat ik miste in mijn leven en sindsdien ben ik niet meer weggegaan. Het kunnen schrijven en performen heeft mij (zelf)ontwikkeling gegeven, hoop gegeven en een liefdevolle taalfamilie bij Spraakuhloos. Het is echt essentieel in mijn leven.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Spraakuhloos (@spraakuhloos)

Spoken word is volgens Garryl nu veel beter dan acht jaar geleden en het zal volgens hem alleen maar beter worden. “Je merkt het ook op televisieshows. Er komen steeds vaker spoken word-artiesten optreden.”