Spring maar achterop bij mij, achterop mijn fiets Rotterdam door!

De kans is groot dat je vandaag erg veel fietsers op de Rotterdamse fietspaden tegenkomt. Het is namelijk op zondag 22 mei het Rotterdam Rides Festival, hét festival om Rotterdam op het zadel van je fiets te leren kennen. Ga jij mee met de Crazy Bike Ride, de Feyenoord Ride of de Spring (maar achterop) Ride?

Een grote roze fiets, een fiets met bonkende speakers en een dubbeldekkerfiets. Heb jij de fietsenparade van de Crazy Bike Ride gespot zondagmiddag? Vanaf het Samuel Mullerplein in Delfshaven fietsen een groep opvallende fietsers door de stad naar Rotterdam Centraal, waarna ze de tocht hervatten naar de Biergarten in het Schieblock.

Kaj is één van de deelnemers aan de fietsparade, met een fiets die boven iedereen uittorent. “ik vind het wel lekker zo’n grote fiets, heb je een beetje overzicht,” vertelt hij over zijn fietskeuze. Op de vraag of hij niet bang is om te vallen, reageert hij lachend“Ik ben net al op m’n bek gegaan, maar dat is ook wel leuk toch”.

De Crazy Bike Ride is een onderdeel van Rotterdam Rides, een festival om het fietsen te vieren. Rotterdammers kunnen meefietsen met 9 verschillende tochten door de stad heen. Zo is er een Feyenoord Ride, een tocht langs iconische Feyenoordlocaties, de Urban Ride, stunten met bmxen én de Social Ride waarbij je over zowel koetjes en kalfjes als over de vragen des levens praat met je nieuwe fietsvrienden.

Festivalhart
Het hart van het festival is Biergarten, de plek waar iedereen na afloop van hun ride bij elkaar komt om na te kletsen en te proosten op een geslaagde middag. Je kan er dansen op de muziek van bandjes, yoga’en en schilderen om even bij te komen van al het gesport en natuurlijk je fiets laten repareren mocht er iets niet helemaal goed zijn gegaan.