SS Rotterdam: 60 jaar schip in 60 verhalen

Ter ere van het 60-jarig jubileum is het ss Rotterdam op zoek naar verhalen en herinneringen van mensen aan het stoomschip.

Wie heeft er geen fijne herinnering aan het ss Rotterdam? ‘La Grande Dame’ uit Rotterdam – gedoopt door Koningin Juliana – vervoerde sinds 1959 vele mensen tussen Nederland en New York en ging later als cruiseschip de hele wereld over. Wanneer je een stap zet aan boord, voel je dat er ontelbare verhalen over dit stoomschip te vertellen zijn. Mensen hebben er hun geliefden ontmoet, hebben een nieuwe start gemaakt of hebben als kind het grote avontuur beleefd: de wijde wereld in.

Het team van het ss Rotterdam hoort dagelijks de meest bijzondere verhalen van zowel bezoekers als de vrijwilligers op het schip en wil deze verhalen vastleggen.

Naast dat al deze verhalen online vastgelegd zullen worden, zal er ook een unieke digitale bundel komen met 60 leuke, ontroerende en mooie verhalen: 60 jaar schip in 60 verhalen. De schrijver van het meest bijzondere verhaal wint een overnachting en dinerarrangement voor 2 personen.

Verhalen kunnen tot en met 31 januari 2019 aangeleverd worden via https://sweek.com/

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat