SS Rotterdam biedt met priklocatie horecawerknemers toch een baan

Het SS Rotterdam biedt zich vrijwillig aan als priklocatie om zo horecamedewerkers aan het werk te blijven houden tijdens de lockdown. Horecamedewerkers bij de priklocatie dienen als host en catering om het vaccineren zo goed mogelijk te laten verlopen.

Het SS Rotterdam heeft zich in de eerste lockdown aangeboden als testlocatie bij Gemeente Rotterdam en GGD Rotterdam-Rijnmond. Destijds werd hier niet op gereageerd. Toen de vaccinatiecampagne vorig jaar april startte begon het SS Rotterdam toch als priklocatie. De medewerkers ondersteunen op facilitair gebied en de GGD zorgt voor prikkers. Buiten het SS Rotterdam zijn er ook werknemers van Hotel New York. “Het is een match made in heaven. Wij kunnen op deze manier mensen aan het werk blijven houden”, zegt de de woordvoerder van het SS Rotterdam.

Tijdens de opening van de priklocatie op 20 december 2021 was het erg druk. “Tijdens de lange wachtrij werd er gezorgd voor koffie en thee”, zegt de woordvoerder. Horecamedewerkers Louise Dianne van Mourick en Julia Thielen werken nu als host bij de priklocatie. De twee werknemers vinden het erg fijn dat zij weer aan het werk kunnen. “Het is wel lekker voor twee weken om thuis te zitten, maar uiteindelijk ga je je vervelen en daar word je hartstikke lui van. Hier kunnen wij ons zelf nuttig maken en het sociale contact met onze collega’s behouden.” Zij zijn erg trots dat zij nu als host een steentje bij kunnen dragen aan de priklocatie.