st. Maane pakt Grote Prijs van Rotterdam

Gisteravond vond in de Rotterdamse Schouwburg de finale plaats van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Vijf aanstormende muzikale talenten uit Rotterdam streden, in de categorie Singer/Songwriter, om de felbegeerde prijs. 

De uiteindelijke jury winnaar is St. Maane (Birgit de Priester) geworden, geïnspireerd door onder andere Joni Mitchell. Haar liedjes bestaan uit melodische gitaarlijnen en een intieme stem. De jury was duidelijk: “St. Maane durft de schitterende diepten van de duistere donkerte op te zoeken”. De publieksprijs ging naar Joost Wander. Met maar liefst 312 stemmen nam de voormalige straatmuzikant de prijs met een grote grijns aan.

De overige finalisten waren Alison Jutta, Elina Lys en IBROW. Nieuw dit jaar is dat de winnaar tevens automatisch is genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie ‘De Belofte’.

De jury bestond uit Rotterdamse muziekprofessionals, waaronder Rikke Korswagen (recording engineer), Jim van Kooten (muziekprogrammeur, boeker en tourmanager) en Harry Hamelink (Motel Mozaique, programmeur van Oerol en Lowlands).

De Sena Grote Prijs van Rotterdam is de muziekcompetitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Hiphop en Electronic acts en wordt georganiseerd door de Popunie.

Foto: Bart Notermans