Stadmaken op Bouwplaats Brienenoord

Voor de derde keer was het weer tijd voor het Stadmakerscongres. De dag begon in de Schouwburg waar de honderden deelnemers verzamelden voor een leerzame dag. Bezoekers konden deelnemen aan workshops.Eén van deze workshops vond plaats op het eiland Brienenoord. Waar de deelnemers per watertaxi naar toe werden vervoerd.

De Schouwburg stond in het teken van het stadmaken. Bezoekers van het congres konden deelnemen aan workshops en lezingen, presentaties gesprekken bijwonen. Patrick van der Klooster van organisator AIR vindt dat het een dag is waarop de stad gevierd wordt: “Waar iedereen die zich betrokken voelt bij de stad en de stad maakt uitgenodigd is om over de stad te praten en van gedachte te wisselen met elkaar. Of je nou een ontwikkelaar bent, bij een woningcorporatie werkt of zelf een initiatief hebt in de openbare ruimte die is. Wat wij belangrijk vinden is dat we nieuwe netwerken maken van mensen die aan die stad werken. We willen die mensen bij elkaar brengen. En we willen een aantal projecten ook verder brengen. We hebben een aantal stadslabs gecreëerd.”

Tijdens de workshop die op het eiland Brienenoord plaats vond kregen de bezoekers een rondleiding over het eiland van Rineke Kraaij. Zij is met vier andere mensen bezig met de herontwikkeling van een oud zomerkamphuisje: “Vandaag zijn we eigenlijk met een groep het eiland aan het bekijken, maar ook in bredere zin van waar ligt dit in de stad. Van dat pandje, er komt dus een nieuw pandje, wat kan dat in de toekomst gaan worden” Er werd over de bezoekers druk over gedebatteerd en genoten van het zonnetje.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat