Stadsbeheer gaat vaker afval ophalen bij vuilcontainers

Stadsbeheer gaat vaker afval ophalen in de stad. Doordat Rotterdammers door de coronacrisis meer tijd in huis doorbrengen, zetten inwoners van de stad meer vuil buiten. De afvalcontainers zijn de afgelopen tijd zo’n 10 procent sneller vol dan gewoonlijk, zegt de gemeente.

Stadsbeheer zorgt er voor dat de buitenruimte van de stad veilig en schoon blijft. Die taak kan de organisatie blijven uitvoeren in de huidige bezetting, zegt de gemeente, al zullen de vuilnismannen en -vrouwen wel meer routes door de stad rijden om al het afval op te kunnen blijven halen.

Milieuparken
Overigens is het niet alleen topdrukte bij vuilcontainers in de stad. Volgens de gemeente is het aantal bezoekers bij de milieuparken met zo’n 35 procent gestegen. Naast dat Rotterdammers meer afval, grofvuil en bruikbare tweedehandse spullen inleveren, worden er meer afspraken gemaakt om grofvuil aan huis op te halen. De milieuparken blijven vooralsnog open.

De gemeente zet wel minder afvalophalers in de stad in. Normaal halen ploegen van zes mensen afval van de straat op en maken zij de vuilnisbakken in de stad schoon, maar deze groepen zijn teruggebracht naar maximaal twee mensen per groep in verband met het coronavirus. Zo kunnen de medewerkers makkelijker afstand houden om besmetting van het virus te voorkomen.

Vorig jaar liepen wij nog een dagje mee met de grofvuilophalers van Stadsbeheer.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat