Stadsgids Eveline van Wanrooij is meest gastvrije Rotterdammer

“Vandaag was oprecht de allermooiste dag van mijn leven!”, schreef de Rotterdamse stadsgids Eveline van Wanrooij op haar Facebookpagina, na het winnen van de Tinnen Ananas, dé Rotterdamse gastvrijheidsprijs.
In een bomvol Luxortheater kreeg van Wanrooij de prijs voor meest gastvrije Rotterdammer, tijdens het Binnenstad Symposium 2017. Zij is met haar ‘Rotterdam Discovery Tours’ volgens de jury bij uitstek een promotor van de stad.

De vakjury over van Wanrooij: “Met haar gedetailleerde feitenkennis van heden en verleden en met haar typisch Rotterdamse humor slaagt zij er telkens weer in bezoekers een onvergetelijke rondleiding te geven. Zelfs de meest doorgewinterde Amsterdammers worden door haar gastvrij en op z’n Rotterdams ontvangen.”
In de vakjury zaten Roland Wondolleck (oud-directeur Rotterdam The Hague Airport), Lot Defoort (manager events de Bijenkorf) en Ton Wesselink (directeur SS Rotterdam). Heilige Boontjes werd uitgeroepen tot meest gastvrije onderneming.

Wekenlang keek ze ernaar uit en de laatste dagen kon ze van de zenuwen niet slapen. Vandaag, de dag na de uitreiking, lost ze een belofte in: een duik in de Hofplein fontein. “Ik riep een paar weken geleden al, dat als ik win, spring ik de fontein in. En nu heb ik, als Sparta-fan, eindelijk een reden om een duik in de fontein te nemen! Dank iedereen voor het stemmen en alle gelukswensen en felicitaties. Ik ga er een fantastisch jaar van maken waarin vooral gastvrijheid voor Rotterdammers in eigen stad centraal staat. Zin in!”

Haar vriendin, Lotte Hoek, die haar genomineerd had vertelt: “Hét uithangbord voor onze mooie stad. Combineert humor en enthousiasme met een enorme feitenkennis. Hierdoor ga je nog harder Rotterdams vloeken en word je nog verliefder op deze havenstad. Vanuit alle windstreken weten ze haar te vinden. En als je zelfs Amsterdammers heel enthousiast over Rotterdam kan krijgen, dan verdien je gewoon een Tinnen Ananas!”

De Tinnen Ananas is bedoeld om het onderwerp gastvrijheid te laten leven bij Rotterdammers, ondernemers, organisatoren en bezoekers. De naam Tinnen Ananas is gekozen omdat de ananas een eeuwenoud symbool is voor gastvrijheid. En tin is ruig en nét even anders, wat past bij Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat