Stadsherders vieren nieuwe schapenstal én kersverse lammetjes met drive-thru

De Rotterdamse ‘maaischaapjes’ hebben een nieuwe stal èn pasgeboren lammetjes. De stadsherders van M.A. Oosthoek Landschapsbeheer vieren dat met een ‘lammetjes- ’ drive-thru. Rotterdammers zijn in het weekend van 5 en 6 februari welkom om een rondrit te maken in de nieuwe schapenstal bij Zestienhoven en op kraambezoek te komen bij de meer dan 750 lammetjes.

“Normaal geven we rondleidingen vanuit de belevenisboerderij, maar dat ging allemaal niet door vanwege de coronamaatregelen.” Stadsherder Martin Oostbroek bedacht daarom samen met zijn stagiaire een manier om de spiksplinternieuwe stal toch te showen: de drive-thru. Er is een route door de hal uitgestippeld, waar bezoekers met een personenauto stapvoets doorheen kunnen. “De stal is deels open, dus de schapen hebben ook geen last van de autogassen.”

Het is bijzonder dat bezoekers in een stal met schapen mogen komen waar lammetjes geboren worden: “Normaal kan het niet, maar omdat het nu vanuit de auto is, is het risico praktisch nul.” Het is tijdens de drive-thru dan ook verboden om uit de auto te stappen om de lammetjes aan te raken.

De drive-thru is op zaterdag 5 en zondag 6 februari, tussen 10:00 uur en 17:00 uur. De stal is te vinden aan de Schieveensedijk 13. De weg naar de stal gaat een klein stukje over het bouwterrein van de A13/A16 maar is met hulp van verkeersregelaars en bewegwijzering te volgen. De entree is gratis, maar je kunt wel een donatie achterlaten. Dat geld wordt vervolgens gebruikt om de tekorten die door de coronacrisis zijn ontstaan een beetje aan te vullen en om de drive-thru mee te bekostigen.