Stadsiftar NIDA gisteren naar binnen verplaatst

Het was de bedoeling dat de stadsiftar van NIDA, gisteren op het Vredesplein, één van de grootste openlucht iftars ooit zou worden in Rotterdam. Helaas was het slecht weer. Daarom heeft de organisatie de keuze gemaakt om het evenement naar binnen te verplaatsen.

Iftar is de naam voor de maaltijd waarmee moslims het vasten in de ramadan verbreken. De iftar van de NIDA bood gisteren, in de Essalaam Moskee, plaats voor honderden mensen en iedereen was er welkom. Niet alleen de buurtbewoners, maar ook diverse politieke partijen, burgemeester Aboutaleb, de wethouders, diverse maatschappelijke, culturele en levensbeschouwelijke organisaties waren van de partij.

Nourdin El Ouali, de politiek leider van NIDA, vindt het belangrijk om Rotterdammers in al hun diversiteit te verbinden. Hij opende de iftar samen met diverse spirituele leiders en burgemeester Aboutaleb op traditionele wijze met het heffen van de dadel voor de maaltijd.

Rotterdammer Enes Ayhan was bij het evenement aanwezig en legde de avond, speciaal voor OPEN Rotterdam, door middel van een vlog vast.