Stadspark Dâk voor de vierde keer in Rotterdam

Het stadpark Dâk is van 21 juli tot en met 13 augustus op het dak van de parkeergarage bij West Blaak neergestreken. De bezoekers kunnen genieten van muziek, eten en een drankje.

Fense Berkhof is één van de organisatoren van het festival. Het festival is begonnen met vrienden die allemaal iets wilden organiseren in Rotterdam: “Toen zijn we bij mij thuis gaan zitten. Iedereen nam een fles drank mee en toen zijn we gaan schrijven eigenlijk . Dat papiertje heb ik nog steeds en 80% van wat we toen hebben opgeschreven hebben we hier gerealiseerd.” Na wat regenachtige dagen en veel wind- zo veel wind dat het stadspark een dag gesloten was- kunnen bezoeker nu weer genieten van het lekker weer. “We wilden vooral een plek in de zomer in Rotterdam creëren voor mensen die niet op vakantie gaan en die toch een beetje het gevoel hebben dat ze vakantie in hun eigen stad kunnen beleven.”

De basis van Dâk bestaat uit vier kernwaarden : sociaal, lokaal, laagdrempelig en werelds. Daarom is de entreeprijs ook maar €2,-. Deze entreeprijs is puur en alleen om de kosten te dekken en om uiteindelijk wat leuks met alle vrijwilligers te doen. Dâk gaat ook samenwerkingen aan met andere partijen in de stad zoals Bar. In de aankleding en de keuze van DJ’s is te zien dat Bar de host is van de dag. “Ik vind het heel tof dat Dâk samenwerkingen met andere partijen aangaat. Ik denk dat dat sowieso wel de tendens in Rotterdam is. Ik denk dat het verstandig is om met elkaar samen te werken, omdat je dan nog meer mensen bij elkaar kan brengen” vertelt Jetti Steffers van Bar.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat