Start eerste editie Rotterdamse Dakendagen

Rotterdam staat bekend om zijn hoge gebouwen, maar op de daken van die gebouwen gebeurt nog niet heel veel. Reden voor organisator Joep Klabbers om de Dakendagen te beginnen. Het evenement is van donderdag 11 juni tot en met zondag 14 juni.

Het hart van het evenement is bovenop de parkeergarage Westblaak. Daar komt de komende vier dagen dan ook een rooftop bar. ‘Wat ik zo leuk vind aan daken is dat het heel avontuurlijk is. Er ligt in Rotterdam vijftien miljoen plat dak. Daar moet gewoon veel meer mee gebeuren. Je moet er op kunnen tennissen, hardlopen of voetballen. Het moet onderdeel worden van de openbare ruimte’, vindt Joep Klabbers.

Meer dan 42 daken zijn toegankelijk voor de mensen die een kaartje bemachtigen voor de Rotterdamse Dakendagen. De meest uiteenlopende daken zijn te bewonderen. Zo laat Astrid Holzer haar tuin op hoogte zien. Met mooi uitzicht op de stad tuiniert ze flink. ‘Ik vind het helemaal geweldig. Ook al kun je er geen groen dak van maken, dan is het al goed als je het uberhaupt gebruikt. Het is zo leuk om ervan te genieten.