Startgarantie voor jongeren

VMBO en mbo leerlingen uit Rotterdam Zuid krijgen dinsdag 1 november de kans beter kennis te maken met opleidingen met een carrière startgarantie. 

Onder meer het cluster Stadsbeheer van de gemeente Rotterdam biedt twintig carrière stargaranties aan voor opleidingen in groenbeheer en bijv. onderhoud van voertuigen.

Het evenement Gaan voor een baan! wordt georganiseerd door het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Deze organisatie krijgt bijna vijf miljoen euro van Europa om de komende drie jaar het programma jongeren van Zuid te wijzen op kansrijke opleidingen via een programma voor loopbaanoriëntatie en om meer carrière startgaranties te creëren. Met dit geld worden alle kinderen van Rotterdam Zuid, vanaf groep 6, jaarlijks zo’n 1800 leerlingen, tot en met het moment dat ze een opleiding hebben afgerond, geholpen om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken.
Rotterdam is een van de 18 steden die Europese financiering krijgt. Deze bijdrage betekent een verdubbeling van de middelen voor loopbaanoriëntatie. De partners die de uitvoering van de activiteiten voor het NPRZ mogelijk maken zijn gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Erasmus Universiteit/EURAC, de
Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Ernst & Young.

Gaan voor een baan vindt plaats in het topsportcentrum, naast De Kuip. Belangstellenden kunnen hier kennis maken met diverse banen in de haven, zorg, food en defensie.