Stichting Geef een boek cadeau lanceert haar derde boeken-weggeefactie

Voor het derde jaar op rij start Stichting Geef een boek cadeau een boeken-weggeefactie. Dit jaar draait de actie om het boek “Ronja de Roversdochter”. Samen met de kinderen van de Van Asch van Wijckschool uit Rotterdam lanceert de stichting het initiatief.

Met Jean Christophe Boele van Hensbroek als initiatiefnemer heeft de stichting maar één doel: alle kinderen in Nederland en België op laten groeien met de allermooiste kinderboeken. Dit jaar start de actie met het boek “Ronja de Roversdochter”, een verhaal over een avontuurlijk meisje genaamd Ronja die een onverwachte vriendschap aangaat.

Door het lezen van verschillende verhalen wordt de beleving van de kinderen groter, maar dit is niet het enige dat belangrijk is volgens de stichting. Door kinderen de kans te geven om te oefenen met lezen, zorgt de stichting er ook voor dat zij succesvol kunnen leren op school en hier later profijt van hebben.

Op de Van Asch van Wijckschool in Rotterdam is dit jaar de actie van start gegaan. “Zoveel mogelijk kinderen bereiken door met z’n allen boeken uit te delen”, dat is waar het volgens Jean Christophe om draait.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat