Stichting Helping Hand opent het nieuwe pand

Na maanden verven, inrichten en andere werkzaamheden is het zover; de groep vrijwilligers van Stichting Helping Hand opent 4 December de deuren van hun pand aan de Tiendstraat.

Hoewel de Stichting Helping Hand al langere tijd actief is, krijgen ze nu voor het eerst een fysieke plaats om mensen te ontvangen. Hier is iedereen welkom die een helpende hand kan gebruiken. Van het aanbieden van huiswerkbegeleiding tot het samenstellen van voedselpakketten, er zullen hier allemaal verschillende activiteiten gaan plaatsvinden.

Niets is weldoener en oprichter Dounia Feis (19) te veel. Ze begon op jonge leeftijd met de Stichting en het vrijwilligerswerk in Rotterdam-West. Inmiddels is Helping Hand nationaal en internationaal bezig met verschillende projecten.

De opening is bedoeld als inloopdag waar je de Helping Hand leert kennen, de gezichten achter de stichting ziet en je zelfs kunt aansluiten. Dit wordt allemaal georganiseerd, uitgevoerd en begeleid door de vaste groep van vijftien vrijwilligers die het pand (afgewisseld) bezetten. Is nu dan het moment aangebroken dat de vrijwilligers eindelijk kunnen uitrusten van het klussen de afgelopen tijd? “Bij de opening zullen we nog niet rustig kunnen zitten, maar na de opening is het een nieuw begin voor ons. Ik heb er echt superveel zin in,” vertelt Dounia.

OPEN Rotterdam ging eerder langs bij deze ondernemende, jonge Rotterdamse. Bekijk hier de reportage.