Stichting Krachtvrouwen verzamelt eten en kleding voor Rotterdammers die het moeilijk hebben

Amina Ali Hussen, oprichter van Krachtvrouwen Oude Westen doet een beroep op Rotterdammers om eens goed te kijken in voorraadkasten. Heb je houdbare producten die niet worden gebruikt? Breng ze dan langs bij de Josephlaan. Amina en de rest van de vrouwen zorgen er dan voor dat het voedsel op de juiste plek terechtkomt.

“Het is nu een ontzettend slechte tijd voor mensen die het moeilijk hebben. Boodschappen zijn zo duur geworden. Voor 50 euro heb je bijna niets en sommigen moeten het doen met 40 euro per week voor de boodschappen voor een maand, dan kun je dus niet goed eten”, zo vertelt Amina. Ze is al tien jaar zeer actief in de wijk, bijna iedereen kent haar en ze weten dat ze bij haar terecht kunnen voor een luisterend oor én indien nodig hulp. “We koken hier elke dag gratis maaltijden. Ik ken bijna iedereen in de wijk, als ik merk dat ik sommige mensen een tijdje niet heb gezien, ga ik bij ze langs en vraag of het goed gaat. Veel mensen verstoppen zich in hun huis, want ze schamen zich, omdat ze geen eten meer kunnen betalen, dat is niet nodig. Dat laat ik ze dan weten. Gelukkig komen er ook steeds meer mensen uit zichzelf naar zich ons toe.”

Winterkleding
Niet alleen eten is van harte welkom bij de Krachtvrouwen. “Het wordt ook winter, we zijn ook op zoek naar winterkleding om uit te delen.” Iedereen die deze instelling wil helpen is welkom van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Mochten die tijden niet uitkomen, dan kun je bellen naar 06-86 075 004 om een afspraak te maken.

Amina is al sinds de oprichting van de Stichting Krachtvrouwen in 2010 hét aanspreekpunt van de wijk. “Ik werk altijd zeven dagen per week! Van mijn huis naar de stichting is een klein stukje lopen, maar voor ik daar ben, kom ik tien tot vijftien mensen tegen, die hun verhaal willen vertellen en dan luister ik natuurlijk om ze te kunnen helpen. Nu heb ik eindelijk een vrije zaterdag en ga ik helemaal niets doen. Alleen tv kijken. Mijn kinderen hebben Netflix voor me geregeld.” De activiteiten van Amina blijven zeker niet onopgemerkt. OPEN Rotterdam ging regelmatig langs voor een reportage en hieronder vind je een kleine selectie.