Stichting Meer Dan Babi Pangang zet de Chinees-Indische restaurantcultuur op de lijst van immaterieel Nederlands erfgoed

De stichting heeft een plan ingediend bij Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland dat de Chinees-Indische restaurantcultuur omschrijft en vastlegt als een uniek stukje Nederlandse cultuur met een rijke geschiedenis. De Chinees-Indische restaurantcultuur is sinds woensdag 1 juli bijgeschreven bij het Kenniscentrum.
De indiening is medeondertekend door het Verhalenhuis Belvédère dat huist op Katendrecht en regelmatig evenementen en exposities organiseert die de Chinese cultuur in Rotterdam waarderen. “Kenmerkend aan de Chinees Indische Restaurantcultuur is het samenkomen van drie culturen: de Indische, de Chinese en de Nederlandse cultuur.” is de introductie van de nieuwe bijschrijving die op de website van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland is te lezen.

Stichting Meer Dan Babi Pangang is in 2018 opgericht om de Aziatische cultuur in Nederland te promoten. Één van de drie oprichters van de stichting is documentairemaker Julie Ng, waarmee wij in 2018 een reportage maakten in het Chinese restaurant van haar vader in Rozenburg. Binnenkort verschijnt in Nederland haar documentaire ‘Meer dan Babi Pangang’. Het is een lange bioscoopdocumentaire die het culinaire karakter en de culturele identiteit van de Chinese Nederlander onderzoekt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat