Stichting Opzoomer Mee geeft zeven tips om elkaar te helpen tijdens coronacrisis

Heel Nederland is in de ban van het coronavirus. Veel mensen blijven zo veel mogelijk thuis en hebben dus ook weinig sociaal contact. Daarom heeft de Rotterdamse Stichting Opzoomer Mee vanuit hun initiatief Lief & Leed zeven manieren bedacht om in deze tijd klaar te staan voor anderen. De tips van de stichting zijn als volgt:

  1. Zwaai uitbundig naar je buren als je langsloopt, groet ze.
  2. Bel je buren eens op voor een praatje. Misschien kun je zelfs een telefooncirkel maken voor ouderen en zieken in je straat.
  3. Bied aan om boodschappen te halen en voor de deur te zetten, of bied aan om de hond uit te laten.
  4. Maak een WhatsApp-groep aan en hou elkaar hierin op de hoogte.
  5. Stop een lief kaartje in de brievenbus of leg een presentje voor de deur.
  6. Laat je kinderen een mooie stoepkrijttekening maken voor de deur met een burengroet.
  7. Daag al je buren uit om thuis iets moois te maken. Een tekening, een gedicht, een trui, enzovoorts. Op een beter moment in het jaar kun je daar een straatexpositie van maken.

    Met deze stappen wil Stichting Opzoomer Mee zorgen dat mensen het gevoel hebben dat ze er ook in deze tijd nooit alleen voor staan.

Stichting Opzoomer Mee is in 2013 het project Lief & Leed gestart. Bij dit initiatief worden buren samengebracht om met z’n allen iets te doen voor de mensen in de straat die het nodig hebben. Inmiddels doen al 700 straten mee, verdeeld over heel Rotterdam.
Geregistreerde straten krijgen een potje van 150 euro waarmee ze kleine attenties aan kunnen schaffen in bepaalde situaties.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat