Stichting Quiet wil mensen in armoede steunen

Armoede blijft een groot probleem in Rotterdam en sinds kort is er daarom een nieuw initiatief gelanceerd: Stichting Quiet. Een stichting die op Marktplaats-achtige wijze mensen in armoede een steuntje in de rug wil bieden. De stichting werd donderdagavond tijdens een benefietavond van JCI Rotterdam gelanceerd in het NH Atlanta Hotel.

“Mensen denken vaak: ik ben niet dom en heb een goede opleiding, dus dat overkomt mij niet. Maar ik ben niet dom en heb een goede opleiding gehad, en mij is het toch overkomen”, aldus Chris Maarsen na afloop van zijn toespraak die hij zojuist heeft gehouden op de benefietavond. Quiet Rotterdam doet zijn intrede in de stad en het bespreekbaar maken van armoede is een van haar doelen: “Ik wil de mensen laten zien dat het iedereen kan overkomen en ik schaam me er dan ook niet voor”, zo vervolgt Chris.

Goof van den Heuvel van Quiet legt uit wat zijn stichting nog meer wil betekenen in Rotterdam: “We willen mensen in armoede een beetje plezier geven, we bieden via partners en bedrijven bepaalde dingen aan waar mensen zich gratis voor kunnen aanmelden. Het is een soort marktplaats waarop we deze mensen ook direct willen stimuleren om later misschien zelf ook iets terug te doen voor de community”.

Met deze community wil Quiet het armoedeprobleem in Rotterdam een steuntje in de rug bieden. En ook Vanessa Umboh, die ervaringsdeskundige is als het op armoede aankomt, ziet er veel potentie in: “Er is zoveel kapitaal en rijkdom in de stad, dan kunnen we dat toch vast op deze manier een beetje met elkaar delen?”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter