Stichting Yoshi wil kinderen en jongeren een duwtje in de rug geven

“Liefde is echt belangrijk in het leven van een kind; het bepaalt hoe je later in je leven wordt.” Jackie, de moeder van Yoshi.

De nabestaanden van Yoshi Han, de Rotterdammer die twee weken geleden overleed na een ongeval op zijn werk, lanceren op 20 december een stichting in zijn nagedachtenis. Met de stichting willen zij initiatieven en goede doelen ondersteunen die zich richten op kinderen en jongeren in lastige situaties.

Voor Jackie waren de afgelopen weken een achtbaan. In de ochtend is zij intens verdrietig, ‘s middags en ‘s avonds enorm gemotiveerd om de stichting voor 20 december, de 26ste verjaardag van Yoshi, op poten te hebben. “Hij was heftig, maar ook erg zachtmoedig. We willen dat jongeren net als hij ook liefde voelen, weten dat er iemand voor hen klaar staat en een duwtje in de rug krijgen. Net zoals dat Yoshi heeft gehad,” vertelt Jackie.

Yoshi maakte in zijn leven een moeilijke periode door en kwam daar uit met hulp. Niet alleen van familie en vrienden, maar dus ook van een organisatie van buitenaf. “Hij werkte in de haven en was erg bewust bezig met zichzelf en zijn ontwikkeling. Hij was ook erg spiritueel en wilde graag een T-shirt-lijn opzetten, die ‘Jackie’ zou heten.’ Jackie geeft aan dat de stichting in de naam van Yoshi waarschijnlijk slechts de eerste stap was. Wellicht zal de organisatie in de toekomst niet alleen ondersteunen, maar ook zelf ondernemen. Ook de t-shirt-lijn wordt misschien nog wel werkelijkheid. “Voor nu is het belangrijk dat er iets staat in zijn naam en dat hij niet vergeten wordt.”

De stichting zal verschillende initiatieven ondersteunen. Welke dat zijn, daar is de familie nog niet over uit. “Het is voor mij wel belangrijk dat het initiatieven zijn waar ik zelf ook actief in kan zijn als vrijwilliger: we houden het waarschijnlijk dus wel dicht bij huis.” Jackie vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren door de doelen die zij steunen weten dat er mensen van hen houden. “Dat is zo bepalend voor de toekomst.”

Meer informatie over de stichting en donaties vind je vanaf vrijdag 20 december op www.stichtingyoshi.nl.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat