Stille tocht in Rotterdam tegen racisme na dood Giovani Rodrigues

Eind december verloor de 21-jarige Kaapverdiaanse student Giovanni Rodrigues zijn leven tijdens een uit de hand gelopen ruzie in Portugal. De Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam reageert geschokt. Honderden mensen lopen daarom mee tijdens de stille tocht. De tocht is niet alleen voor Giovani, maar ook om samen een vuist te maken tegen racisme en meer aandacht te vragen voor de verdrietige zaak.
De opkomst voor het de stille tocht is flink hoger dan de 150 mensen die medeorganisator Ninny Duarte Lopes had verwacht. De groep verzamelt zich eerst bij het consulaat van Kaapverdië, vlakbij de Witte de Withstraat. Daar overhandigt de groep een brief met de oproep om alles op alles te zetten om zo de zaak op te lossen en de daders te vinden. Daarnaast roept men op om Kaapverdische studenten die in het buitenland studeren beter in de gaten te houden. 

Vervolgens loopt de stoet naar het Heemraadsplein, waar een laatste eer wordt bewezen aan Giovanni. Daar worden bloemen gelegd en kaarsjes gebrand ter nagedachtenis aan Giovani. Wij lopen mee met de stille tocht. Bekijk hier de reportage.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter