Stille tocht naar aanleiding van verkrachting Kralingen

Op dinsdag 31 juli liepen honderden mensen een stille tocht vanaf Rotterdam Centraal naar de Esch. Dit deden zij uit solidariteit voor alle vrouwen en meisjes die te maken hebben gehad met intimidatie. Het idee voor de stille tocht is ontstaan nadat een jonge vrouw op 21 juli is verkracht.

De Indonesische uitwisselingsstudent fietste rond de klok van 5.00 ‘s ochtends naar haar huis in Kralingen. Toen zij haar fiets op slot wilde doen, werd zij aangevallen. De vrouw werd in bedwang gehouden met een fietsketting om haar nek en werd gewelddadig toegetakeld. Buren hebben de vrouw gehoord, maar hebben niet op tijd ingegrepen. De vrouw werd na het misdrijf met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. Haar familieleden zijn vanuit Indonesië overgekomen. De volgende dag is naar aanleiding van camerabeelden een verdachte opgepakt.

Het slachtoffer is niet overleden, maar desondanks wordt er toch een stille tocht gehouden. Op de evenementenpagina op Facebook staat: “Dit is een stille tocht. Geen stille tocht voor iemand die fysiek is overleden. Dit is een stille tocht voor het gestorven deel van de jonge vrouw die op zaterdagochtend 21 juli 2018 bruut is verkracht”. De stille tocht werd georganiseerd door vier dames die het slachtoffer niet kennen.

OPEN Rotterdam deed live verslag op Facebook tijdens de demonstratie tegen straat intimidatie:
 

 
De stille tocht kreeg veel mensen stil. 
 

 

 

 

 

 

 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter