Stille tocht voor aanslag Orlando wordt bekroond met regenboog

Honderden mensen verzamelden zich gisterenavond bij FERRY op de Westblaak voor een stille tocht. Dit om de aanslag van afgelopen weekend in een gayclub in de Amerikaanse stad Orlando te herdenken. Hierbij kwamen meer dan vijftig mensen om het leven en raakten er meer dan vijftig gewond.

De avond werd georganiseerd door de samenwerkende LHBT-organisaties van Rotterdam (Lesbisch, Homosexueel, Bisexueel, Transgender). Dit om stil te staan bij de gebeurtenissen, elkaar te ontmoeten en te bezinnen. “Eén van onze veilige plekken is belaagd en dat willen we herdenken”, zegt mede-organisator Manon van Driel van The Hang-Out 010.

De avond begon met een toespraak van Manon, gevolgd door twee minuten stilte. Daarna liepen mensen met regenboog- en Amerikaanse vlaggen in een stille tocht naar het regenboogzebrapad op het Churchillplein. Hier konden mensen bloemen, kaarsen en brieven leggen. Tijdens de bloemlegging verscheen er een regenboog aan de horizon. Dit zorgde voor kippenvel bij de aanwezigen.