Stiltecafé Adem Inn sluit de deuren

Op 22 december zal stiltecafé Adem Inn voor het laatst open zijn. Het café is een initiatief om meer rust te brengen in de hectiek van de stad. Het Dominicaans Platform Nederland, een fonds van dominicaanse kloosterordes, heeft het besluit genomen de financiering stop te zetten.

In 2015 startte Adem Inn als wifiloos rustpunt in de drukke stad als initiatief van Stichting Kloostertuin. Het café bevat een stilteruimte en een ruimte waar bezoekers worden uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan. In de avond worden evenementen georganiseerd rond de thema’s leven en zingeving.

Het Dominicaans Platform Nederland zet de financiering stil omdat het café relatief weinig bezoekers trekt. Daarnaast passen de locatie en de programmering niet bij het religieuze profiel van de stichting. Leonie van Staveren, bestuursvoorzitter: ‘Hoewel we met verdriet de deuren van deze unieke plek zullen sluiten, kijken we met trots en vreugde terug op de geweldige plek die we de afgelopen vijf jaar mochten vormgeven. We zijn dankbaar voor de steun die we de afgelopen jaren van de dominicanen mochten ontvangen.’

Verderop aan de Hoogstraat is Kattencafe Pebbles op zoek naar een nieuwe eigenaar. De huidige eigenaar Yolande Brands moet het stokje wegens gezondheidsproblemen overdragen. In een bericht op Facebook vertelt ze dat ze een opvolger zoekt met “een groot hart voor onze lieve poezen”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat