Stiptheidsacties Rotterdams ambulancepersoneel

De ambulancemedewerkers in Rotterdam houden maandag stiptheidsacties.Dit vanwege de hoge werkdruk in de sector. Ook in Den Haag, Amsterdam en Utrecht worden acties gehouden. De patiënten zullen hierbij niet in gevaar worden gebracht.

Maandag worden regelgevingen strikter nageleefd: het personeel houdt zich aan de maximale snelheid, leeft strikt de werk- en rusttijden na en houdt pauzes. Ook wordt er niet onnodig zwaar getild en zullen alle hygiënerichtlijnen keurig worden gehanteerd. Volgens de actievoerders zijn deze richtlijnen heel normaal, maar kunnen zij zich er in de praktijk nauwelijks aan houden.

Naast het strikt houden aan de regelgeving, voert het personeel ook bepaalde werkzaamheden niet meer uit die hun werkdruk standaard verhogen, zoals het invullen van formulieren voor wetenschappelijk onderzoek of de digitale administratie.

De stiptheidsacties zijn bedoeld om werkgevers te laten zien hoe de inzet van ambulancepersoneel in het gedrang komt met de huidige bezetting en middelen.

De actiedag maandag is de eerste van een reeks, waarbij onder meer andere regio’s zullen aansluiten.