Stoelfit nu ook te zien via het Geheugenvenster

Stoelfit, de serie beweegoefeningen vanaf de stoel door Saskia van der Valk-Romeijn, is nu ook te zien via stichting GeheugenVenster in verschillende verpleeghuizen in en buiten Rotterdam. 

Bewegen is belangrijk, of je nu oud of jong bent, hyperfit of wat minder mobiel. Daarom heeft OPEN Rotterdam de 24-delige reeks Stoelfit, het dagelijkse beweegkwartiertje. De serie is opgenomen in het Wereldmuseum, de Euromast, het Radiomuseum en Podium Islemunda. Prachtige Rotterdamse plekken die herkenning en herinnering oproepen, net als de muziek waarop Saskia de oefeningen uitvoert. De serie RollatorFIT van Saskia zelf is ook te zien via STV van het Geheugenvenster. 

OPEN Rotterdam vindt dat de content die ze maakt zo breed mogelijk gedragen mag worden. Vanuit die gedachten en het maatschappelijk doel van stichting het Geheugenvenster is deze samenwerking tot stand gekomen. Het beweegprogramma past perfect in hun huiskamer-aanbod en zo komt Stoelfit nog beter bij de mensen in het verpleeghuis. 

De reeks is gemaakt dankzij medewerking van gemeente Rotterdam binnen het programma Ouder en Wijzer en is al in menig Rotterdams ouderenhuis te zien en ingezet om samen te bewegen. 

 

Kijk hier de hele serie Stoelfit

Voor meer info over Stoelfit bij het GeheugenVenster.