Stormachtige morgen in Rotterdam

Vanochtend werd door het KNMI in het grootste deel van Nederland code rood uitgeroepen. De storm zorgde voor flink wat opschudding op verschillende plekken in Rotterdam!

Zo is er aan de ’s Gravenweg in Kralingen op donderdagmorgen een boom in een 200 jaar oud huis gevallen. Het huis is ernstig beschadigd. De helft van het dak is kapot, maar de bewoners zijn ongedeerd.

Ook verschillende scholen waren gesloten en moesten op zoek naar oplossingen voor toetsen. Hogeschool Inholland Rotterdam besluit dat de leerlingen die aanwezig waren hun tentamens mochten maken. De anderen die niet door het weer naar buiten konden, worden zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld van een nieuwe tentamendatum. Op het Wolfert Dalton mochten de kinderen die op school waren niet naar huis tot de storm was gaan liggen. En ‘s ochtends vroeg werden de lessen afgelast op de Melanchton Schiebroek. Dit in verband met bomen die op de school zouden kunnen vallen.

In Charlois zagen we het hele dak wegvliegen van de woningen in de Landmanstraat. OPEN vlogger Yoeri rende er naartoe om te horen wat dit voor de bewoners betekende.

Veel bomen en bossen hebben schade opgelopen. Het Kralingse Bos is laat in de middag gesloten vanwege losse takken en gevaar voor afbrekende bomen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat