Straatartiest worden? Kinderen uit Katendrecht leren over theater, dans en slapstick

Kinderen in Katendrecht kunnen vanaf dinsdag 17 augustus in de rol kruipen van straatartiest tijdens de Creatieve Summerschool. Samen met het team van Moving Statue wordt er deze week gewerkt aan een bijzondere act.

Bij de locaties Circus Rotjeknor aan de Veerlaan en Huis van de Wijk ‘t Steiger aan de Fruitlaan worden tot en met zaterdag 21 augustus toneellessen gegeven aan kinderen van zes tot twaalf jaar. Hierbij werken ze onder meer met theaterdocenten aan een creatieve act. Aan het einde van de week treden de deelnemers op voor vrienden en familie, samen met professionele straatartiesten.

Tekst gaat verder onder de foto.

“We hebben twee groepen: theaterles en styling”, vertelt organisator Sjaak Overveld. “De eerste groep maakt de act, de andere werkt aan de accessoires en kostuums voor de eindshow.” De acts kunnen bestaan uit dans, slapstick, circus of zang waarbij het thema ‘water en zee’ centraal staat. “We hebben al een hele leuke week gedraaid in andere wijken”, zegt Sjaak. “Maar er is nog plek in Katendrecht, vooral in het Huis van de Wijk.” Meedoen? Aanmelden kan hier.