Straatmuzikant Catherine raakt gevoelige snaar bij Rotterdammers

Straatmuzikanten zien we regelmatig in Rotterdam, maar de laatste tijd is er wel een heel bijzonder instrument te vinden op de Lijnbaan. Catherine uit Den Haag sleept namelijk meerdere keren per week haar harp mee, om op de Rotterdamse straten te spelen.

Hoewel Catherine niet uit de stad komt, speelt ze hier wel graag. In haar thuisstad, Den Haag, heeft ze namelijk een vergunning nodig om te kunnen spelen. “In Rotterdam is iedereen wat makkelijker, dus nu speel ik een paar dagen per week hier.”

Bij veel omstanders raakt Catherine hiermee letterlijk een gevoelige snaar. Vaak blijven mensen een tijdje staan kijken, doneren ze geld, of gaan ze zelfs dansen. Ook vandaag trekt Catherine veel bekijks. “We zijn voor het eerst in Rotterdam, en meteen zien we dit”, vertelt een enthousiaste toerist. “Ik ben diep onder de indruk, het is prachtig.”

Liefde voor muziek heeft Catherine echter niet altijd gehad. Toen ze op haar dertiende begon met het conservatorium, werd er erg gefocust op het halen van toetsen. “Toen ik klaar was, wilde ik helemaal stoppen met muziek”, vertelt Catherine. Toen besloot ze om straatmuzikant te worden. Hoewel ze ook voor duizenden mensen in concertzalen heeft gespeeld, voelt ze zich het beste als straatmuzikant. “Dat vind ik toch het leukste, omdat het zo intiem is.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat