Straatvissen krijgt eigen WK: Rotterdammer Arthur gaat er zeker naartoe

Dat streetfishing een populaire sport aan het worden is, wist OPEN twee jaar geleden al! Toen liepen we mee met straatvisser Arthur Langstraat langs zijn favoriete visplek op het Noordereiland. In 2020 werd de sport al zo hip, dat er net niet gevochten hoefde te worden om een plekje. Dit jaar is er dan het eerste wereldkampioenschap in Zwolle.

De sport is volgens Arthur nog steeds aan het groeien: “Mijn neef en zoon, die allebei al 15 jaar niet hebben gevist, willen nu mee.” Het is ook te merken aan de groei van straatvissers die hun middagen streamen en de tutorials die te vinden zijn op het internet. “In 2020 noemde ik het bij De Hef al gekscherend ‘de Hefteling’, dat geldt nog steeds.”

Arthur kan zich helaas niet meer plaatsen voor het WK, die teams zijn al bekend sinds het NK van 2021, maar kan nog wel meedoen aan de selectiewedstrijden voor het NK 2022. Maar, hij gaat er sowieso naartoe, als toeschouwer of als scheidsrechter. “Het gaat niet alleen om wat je vangt, er zijn ook vaak toeschouwers bij die het leuk vinden. Als je een vis vangt en een kindje kan die bijvoorbeeld even aanraken, dan is dat heel leuk. Maak je er ook iemand blij mee.”