Straks zijn we allemaal de Sjaak!

Tijdens de demonstratie van het FNV mag hij niet meer ontbreken: de Sjaak. Willem Heijdacker zet zich al jaren in tegen het verhogen van de pensioenleeftijd. Met de bekende blauwe veiligheidshelm en zijn rollator ging hij de straat op. Want anders zijn we straks allemaal de Sjaak.
Willem werkt al vanaf zijn zestiende in de zware beroepen. Nu werkt hij in de afvalverwerking. Aan de buitenkant zie je het misschien niet aan hem, maar Willem is versleten. Hij heeft last van zijn onderrug en knie, vandaar de rollator. Willem is 63 jaar en moet dus nog 4 jaar werken voordat hij met pensioen mag. Dat vindt hij te lang.

Daarom maakte Willem een petitie die inmiddels is overgenomen door de FNV. Hierin staan een aantal voorwaarden waaronder een beter, flexibeler en eerlijker pensioen. Het is volgens de activist niet eerlijk dat mensen in de zware beroepen vaak niet van hun pensioen kunnen genieten, omdat ze tegen die tijd al versleten zijn.

Volgens Willem zou iedereen maximaal 45 jaar moeten werken. Dat betekent dat als je op jonge leeftijd begint met werken, je ook eerder mag stoppen. Niemand zou na zijn 66e nog hoeven te werken en de pensioenleeftijd moet bevroren worden, aldus de activist.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat