Strand Nesselande opnieuw bekroond met de Blauwe Vlag voor uitmuntende strandkwaliteit

Het strand van Nesselande heeft op woensdag 17 mei de Blauwe Vlag in ontvangst mogen nemen. De Blauwe Vlag is een internationaal herkenning- en kwaliteitssymbool voor een schoon en veilig strand. Jan Lemmers, voorzitter van wijkraad Nesselande, had de eer om de vlag te hijsen op de boulevard aan de Zevenhuizerplas.

Het is de zevende keer dat het strand van Nesselande de Blauwe Vlag mag hijsen. Dat komt onder andere door het schone strand. “Dat wordt elke ochtend schoongemaakt, een keer per week gezeefd en als het boven de 23 graden wordt, zetten we extra toezicht en handhaving in op het strand”, legt de wijkregisseur Nesselande uit.

In juli of augustus gaat de wijkregisseur samen met een keuringsmeester van de Blauwe Vlag alle punten langs die behoren tot de veiligheid van de Blauwe Vlag. Zo moet de zwemkwaliteit, zwemwaterkwaliteit en de ballenlijnen goed zijn. Ook moeten alle borden goed staan, moeten er voldoende vuilnisbakken zijn en moet er genoeg toezicht aanwezig zijn om de veiligheid te handhaven.

De Blauwe Vlag wordt gezien als iets prettig door de bewoners van Nesselande. “Het is een soort keurmerk dat duidelijk aangeeft dat de waterkwaliteit en veiligheid van het strand goed is”, zegt een voorbijganger. Een moeder is blij verrast: “Oh, dat is heel fijn. Ook heel fijn voor de kinderen dat ze in een schoon en veilig strand zwemmen.”

Hoek van Holland
Ook het strand van Hoek van Holland krijgt dit jaar weer de Blauwe Vlag. Hoek van Holland. hijst de vlag vrijdag 18 mei voor maar liefst de elfde keer de vlag.

De twee stranden krijgen de Blauwe Vlag omdat ze voldoen aan de strenge eisen van de Blauwe Vlag. Een vlag die (binnen)stranden en jachthavens alleen krijgen als zij veilig, schoon en duurzaam zijn.