Voorlopig nog geen topdrukte op strand Hoek van Holland

Korte broeken uit de kast, blije gezichten en heel veel zonnebrandcrème. Het blijft voorlopig lekker weer en Rotterdammers trekken erop uit. Sommige Rotterdammers zoeken de kust op. Maar hoe druk is het tegenwoordig op het strand?

“Het is weer redelijk lekker weer, maar er is nog geen topdrukte op dit moment op het strand van Hoek van Holland”, zegt strandwacht Dirk van Oosten. Afgelopen weekend was het wel druk en moesten de strandwachten zelfs overwerken.

“Het is mij opgevallen dat mensen veel meer liggen aan het strand en genieten van het zonnetje, in plaats van een duikje nemen in de zee”, vertelt Dirk vanaf zijn post aan het strand van Hoek van Holland. “Het zeewater is op dit moment rond de 14 graden, waardoor er niet diep de zee in wordt gezwommen. Hoe dieper je de zee ingaat, hoe kouder het wordt.”

Het is onmogelijk om te voorstellen hoe druk het op het strand gaat worden dit jaar. “We zitten namelijk nog in het voorseizoen”, legt Dirk uit. Als de zomervakantie begint en het lekker weer blijft, verwachten de strandwachten een grote toestroom naar het strand. Dirk eindigt zijn verhaal: “Wij spelen uiteraard hierop in en zetten meer strandwachten in om alles onder controle te houden”.

Tijdens de drukste strandperiode van 2018 liepen wij een dag mee met de David Hasselhoff van Rotterdam, strandwacht Dirk!

Lees hier meer over hoe de strandwachten zich opmaakte voor de zomervakantie 2018.